Blog

Posted juni 11, 2019Comments are off | Uncategorized

Rensa sinnet med Heavy Metal

Att heavy metal är bra musik behöver inte diskuteras. Hur heavy metal är bra för dig är däremot värt att ta upp. Det har nyligen visat sig att vår älskvärda genre inte bara får oss att bli glada utan det kan även lugna och rensa sinnet. Som en liten mini meditation! Heavy metal har alltid haft en stämpel på sig att den skulle vara ansvarig för ilska, depression och övriga negativa tankar och känslor. Tänk så fel det kan vara! Denna musik kan faktiskt kan hjälpa oss bekämpa dessa negativa känslor och även ge motsatt effekt. Nu finns det ännu fler anledningar till varför heavy metal är den bästa genren, och med den fakta som kommer nedanför har du nu tillåtelse att trycka upp det i andras nyllen!

Denna otroliga upptäckt gjordes av de studerande vid University of Queensland. I studien så studerades 39 personer mellan åldrarna 18-24, som vanligtvis lyssnar på heavy metal. Deltagarna fick i början lyssna på valfria låtar inom genren i 10 minuter som sedan följdes av 10 minuters tystnad. Efter tystnaden övervakas personerna under 16 minuter i en ilske-session där deltagarna fick berätta och beskriva uppjagande händelser i sitt liv. Övervakningen visade att de nivåer av irritation och stress som fanns i försökspersonerna minskade efter Heavy Metal musiken introducerades, och man såg även en högre inspirationsnivå hos deltagarna.

Så vilken typ av musik var det dessa personer lyssnade på för att få det resultatet? Enligt en analys som gjordes baserat på personens valfria låtar så kom det fram att det fanns olika subgenrer inom metal och post-hardcore. Band som Slipknot, Metallica, Judas Priest med flera, var de som överlägset dominerande. Deltagarna rapporterade att de som alla andra använder musik för att förstärka sin egen lycka och för att förbättra sitt välbefinnande, vilket skiljer sig från det som stereotypiskt förväntas av Heavy Metal. Death Metal och Black Metal gör budskapet extra tydligt med tunga låtar och mörka texter, trots detta så har alltså musiken positiva effekter på kroppen.

Det är otroligt vad musik kan göra med folk världen över, och vad musikens influenser kan framföra till folket. Tänk vad för gott det kan göra med några minuters metal när saker faller samman. Nervös över att spela minigolf på den speciella dejten? Heavy metal. Känner dig ledsen och frustrerad? Heavy metal. Rensa huvudet från jobbiga tankar? Heavy metal.

Att åka på Sweden Rock kommer säkerligen snart börja klassas som en hälsokur och alla spellistor ämnade för meditation och avkoppling kommer börja fyllas med Iron Maiden, AC/DC och Metallica. Nu känner jag att det är dags att koppla av och sätta på lite avkopplande Heavy Metal i lurarna och bara känna hur stressen och oron lämnar kroppen.

Tags:

aedificator